يکي از آسان‌ترين روش‌ها براي افزايش سريع فروش، استفاده از تبليغاتي است که مخاطب را ترغيب مي‌کند تا با شما تماس گرفته و محصولات يا خدمات شما را سفارش دهد.

 

عنوان مهم‌ترين بخش يک تبليغ چاپي و همين‌طور تبليغات آنلاين در يک متن تبليغات خلاقانه به‌ شمار مي‌رود و براي موفقيت تبليغ حياتي است. 95 درصد افراد، فقط عنوان‌ها را مي‌خوانند و اگر عنوان به اندازه کافي جذاب باشد، مطلب را مي‌خوانند. وقتي روزنامه مي‌خوانيد، چه چيزي شما را به خواندن مقاله‌اي خاص ترغيب مي‌کند؟ بله عنوان مقاله. در حقيقت خواندن روزنامه بررسي عناوين است و هرگاه به عنوان جالبي برسيد، متن آن ‌را مي‌خوانيد.

 

هرگاه عنواني به ذهنتان رسيد با بررسي 10 معيار زير مي‌توانيد تشخيص دهيد که آيا عنوان مورد نظر مناسب است يا خير. عنوان مناسب عنواني است که حداقل چند مورد از ده مورد زير در آن رعايت شده باشد.

 

ده معيار براي تشخيص مناسب بودن عنوان در تبليغ‌ نويسي

1. آيا عنوان بزرگ‌ترين مشکل، نگراني يا آرزوي مشتري را مورد هدف قرار داده است؟

عنوان نبايد خسته‌کننده، کليشه‌اي، گيج‌کننده يا خود‌محور باشد. يکي از نامناسب‌ترين عناوين، نوشتن نام شرکت يا کسب‌و‌کار به‌ جاي عنوان است. به‌ ياد داشته باشيد که هدف اصلي عنوان ايجاد جلب‌ توجه است تا مخاطب را به خواندن ادامه تبليغ ترغيب کند. اغلب افراد در طراحي آگهي‌هاي مجله‌ها يا در نوشتن متن تبليغاتي تراکت، نام کسب‌و‌کار خود را در محل عنوان قرار مي‌دهند و درصد بالايي از خوانندگان را از دست مي‌دهند.

 

در بررسي که بر 300 آگهي مجله‌هاي ايراني انجام دادم، مشخص شد که در 71 درصد آگهي‌هاي مجله‌هاي ايراني، به‌ جاي عنوان نام کسب‌و‌کار نوشته شده است.

 

2. آيا از عناوين ابهام‌برانگيز، خنده‌دار و بامزه استفاده مي‌کنيد؟

اگر اين‌طور است، عنوان را عوض کنيد. بسياري از مردم فکر مي‌کنند تبليغات خوب بايد مردم را بخنداند يا هوشمندي طراح آن ‌را به نمايش بگذارد. تبليغات راديويي عملا به لطيفه‌هاي بي‌مزه تبديل شده‌اند. عناويني مانند «زنگ‌ها چه کسي را صدا مي‌کنند؟» شايد جالب باشد اما باعث فروش بيشتر نمي‌شود. عنواني باعث فروش مي‌شود که احساسات افراد را برانگيزاند و در آن‌ها انتظار دستيابي به محصول را ايجاد کند. يادتان نرود، هدف از تبليغات فروش بيشتر است. عنواني مانند «گامي ديگر در ارتقاي صنعت» از عناوين نامناسب و مبهم است.

 

3. آيا عنوان از واژه‌هاي قدرتمند استفاده مي‌کند؟

واژه‌هاي قدرتمند باعث افزايش فروش مي‌شوند. سعي کنيد حداقل يک واژه قدرتمند در عنوان خود استفاده کنيد. واژه‌هاي قدرتمند باعث جلب‌ توجه مي‌شوند و احتمال خوانده شدن آگهي و همچنين فروش را افزايش مي‌دهند. يکي از راه‌هاي نوشتن جملات تاثيرگذار در تبليغات استفاده از واژه‌هاي قدرتمند است.

 

4. آيا عنوان مشتري را مخاطب ساخته است يا بسيار کلي است؟

سعي کنيد با عنوان، بازار هدف مورد نظر خود را جدا کنيد. همان‌طور که در يک جمعيت با صدا زدن دوست خود، او را از ديگران جدا مي‌کنيد، در خواننده اين احساس را ايجاد کنيد که تبليغ دقيقا براي او نوشته شده است.

به‌ عنوان مثال: چگونه هر مرد 50 تا 65 ساله مي‌تواند از اين روش جديد براي بهبود کمردرد خود استفاده کند؟

عنواني مانند «يک فرصت استثنايي» بسيار کلي است و گروه خاصي را مورد هدف قرار نمي‌دهد.

 

بنابراين در نوشتن متن تبليغاتي براي جذب مشتري مي‌توانيد روي گروه خاصي تمرکز کنيد.

 

5. آيا شکل‌بندي عنوان مناسب است؟

منظور از شکل‌بندي همان ظاهر گرافيکي عنوان است. از فونت‌هاي بزرگ استفاده کنيد و سعي کنيد عنوان يک خط را پر کند. از رنگ‌هاي معکوس استفاده نکنيد. متن سفيد را بر زمينه مشکي قرار ندهيد. البته، بسياري از سازندگان تبليغات براي جلب‌ توجه اين‌ کار را انجام مي‌دهند؛ اما سال‌ها بررسي نشان داده که اين‌ کار ميزان پاسخ به آگهي را کم‌تر مي‌کند.

 

6. آيا عنوان، علايق شخصي خواننده را تحريک مي‌کند؟

تمام چيزي که خواننده به آن فکر مي‌کند آن است که آگهي چه سودي برايش دارد. خوانندگان به سابقه کاري، نام شرکت شما و چيزهاي ديگر اهميت نمي‌دهند، مگر آنکه احساس کنند در تبليغ شما سودي براي آن‌ها وجود دارد. آن‌ها مي‌خواهند بدانند که اگر محصول شما را بخرند چه چيزي را به‌ دست مي‌آورند. مردم به‌ دنبال علايق، عشق، غرور، تحسين و زيبايي هستند. يکي از اين موارد را مورد هدف قرار دهيد.

 

7. آيا عنوان کاملا واضح و شفاف است؟

اگر از عناوين گيج‌کننده و ابهام‌برانگيز استفاده کنيد، بخشي از خوانندگان را از دست خواهيد داد. عنوان بايد به ‌سادگي و به ‌راحتي خواننده را به ادامه آگهي هدايت کند و جاي حدس و گمان باقي نگذارد؛ به‌ عنوان مثال، عنوان «يک لحظه استثنايي» مشخص نمي‌کند آگهي در مورد چيست. اين آگهي يک عطر بود که در مجله‌اي چاپ شده بود. البته هدف اين تبليغ افزايش فروش نبود، بلکه برندسازي مورد نظر سازنده بود.

 

8. آيا عنوان ويژه و دقيق است؟

دقيق بودن عنوان باعث اعتبار آن مي‌شود. مردم آنقدر دروغ شنيده‌اند که به تبليغات کاملا بدبين هستند و ادعايي جديد را به‌ سختي باور مي‌کنند.

 

فردي به‌ نام ست گادين کتابي با نام «تمامي بازاريابان دروغ‌گو هستند» نوشته است و در آن توضيح مي‌دهد که پيش‌فرض بسياري از خريداران آن است که فروشنده دروغ‌گو است. اگر به کلي‌گويي و ادعاهاي بزرگ بپردازيم، به خريدار کمک مي‌کنيم تا از خريد منصرف شود.

 

9. آيا براي تهيه عنوان وقت کافي اختصاص داده‌ايد؟

معمولا انتخاب عنوان به وقت زيادي نياز دارد و به اندازه تمامي بخش‌هاي ديگر آگهي اهميت دارد. بسياري از سازندگان تبليغات خود را مقيد مي‌سازند که مثلا حداقل 100 عنوان بنويسند و سپس يکي از آن‌ها را انتخاب کنند. يادتان باشد اگر عنوان مناسب نباشد، فرقي نمي‌کند بقيه آگهي چگونه باشد.

 

10. آيا عنوان باورکردني است؟

ادعاهايي که خواننده را عصبي مي‌کند، باعث از بين رفتن فروش مي‌شود. شخصي ادعا داشت مي‌تواند درآمد هر حسابدار را در مدت سي روز سه برابر کند. اين ادعا باورکردني نيست. اگر ادعاهايي اين چنين داريد، آن ‌را در عنوان جاي ندهيد، بلکه در بخش نظرات مشتريان بنويسيد.

 

 

 

16 راه براي ساخت عناوين جذاب در متن تبليغات خلاقانه

1. سرعت دستيابي به نتيجه را با آمار و ارقام بيان کنيد

براي مردم سرعت اهميت زيادي دارد، در خريدهاي پستي مردم ترجيح مي‌دهند از فردي خريد کنند که کالا را زودتر به‌دستشان مي‌رساند. همچنين دوست دارند با استفاده از محصول، در کم‌ترين زمان به نتيجه مورد نظر برسند. اگر بهترين قرص‌هاي لاغري را بفروشيد اما زمان تاثير آن‌ها يک سال باشد، به احتمال زياد شکست خواهيد خورد. مثالي از عنوان مناسب: «ببينيد چگونه دکتر فرضي، ترس از ارتفاع شما را در پانزده دقيقه درمان مي‌کند.»

 

2. ميزان نتايج را با عدد بيان کنيد

در عنوان، از مقادير نامفهوم مانند خيلي، به مقدار قابل‌ توجه، سريع و … استفاده نکنيد مگر آنکه آن‌ها را با مقداري واقعي همراه سازيد.

مثال: روشي براي لاغري سريع، در شش هفته گذشته، هشت کيلو وزن کم کردم.

 

3. نتايج خود را با نتايج رقبا مقايسه کنيد

مثال: يک سايت معمولي در ماه به‌ طور متوسط 48 هزار تومان درآمد کسب مي‌کند. درآمد اعضاي سايت ما، 230 هزار تومان در ماه است. آيا مي‌خواهيد دليل آن‌ را بدانيد؟

 

4. به‌ تصوير کشيدن نتيجه

مثال: من روش‌هاي بازاريابي مختلفي را امتحان کردم و نتيجه‌اي نگرفتم تا سرانجام اين روش را امتحان کردم، در هفته اول 820 هزار تومان سود کردم.

 

5. نتايج را با افراد آشنا و سرشناس مرتبط سازيد

تاثير جمع و افراد سرشناس بر تصميم‌گيري‌هاي خريد غيرقابل‌ انکار است. شما اگر بدانيد تمامي دوستان شما از ژل موي خاصي استفاده مي‌کنند، ترغيب مي‌شويد همان خريد را انجام  دهيد. بنابراين يکي از راه‌هاي نوشتن جملات تاثيرگذار در تبليغات استفاده از اثر جمع است.

 

مثال: وقتي دريافتم هنرپيشه معروف از ژل موي … استفاده مي‌کند، نظرم کاملا عوض شد.

 

6. نتيجه را به سوال تبديل کنيد

مثال: آيا مي‌خواهيد در سه ماه به مکالمه با افراد انگليسي زبان بپردازيد؟

 

7. اطلاعات مفيدي را براي دستيابي به نتايج بيان کنيد

دادن اطلاعات رايگان و با ارزش، از بهترين روش‌ها براي جذب مخاطب است. مثال: دانلود کتاب الکترونيکي رايگان هفت قدم براي رسيدن به وزن ايده‌آل.

 

8. داستاني از موفقيت شخصي بگوييد

مغز انسان اغلب اطلاعات را به صورت تصوير و داستان ذخيره مي‌کند. براي همين است که مردم علاقه فراواني به داستان دارند و بسياري از مطالب آموزشي در قالب داستان ارائه مي‌شود.

 

مثال: چگونه توانستم در کم‌تر از يک ماه هزار جلد از کتابم را بفروشم.

 

9. نتيجه را به‌ صورت قبل از… و بعد از… بيان کنيد

مثال: قبل از استفاده از دستگاه بدن‌سازي انواع رژيم‌ها را امتحان کردم؛ اما بعد از آن با تلاشي کم‌تر به وزن مناسب رسيدم و توانستم در يک ماه 5 کيلو وزن کم کنم.

 

10. بر جديد بودن تاکيد کنيد

مردم به‌ دنبال چيزهاي قديمي و تکراري نيستند. آن‌ها به‌ دنبال موارد جديد هستند. براي واضح‌تر شدن مطلب لطفا اين دو عنوان را با هم مقايسه کنيد:

 

1. روشي براي افزايش حافظه در 3 روز

 

2. روشي کاملا جديد براي افزايش حافظه در 3 روز

 

تاثير عنوان دوم بسيار بيشتر از عنوان اول است؛ زيرا در عنوان دوم بر جديد بودن تاکيد شده است.

 

11. بر پيشنهاد فروش منحصر‌به‌فردتان تاکيد کنيد

مثال: دوره آموزش شنا، در سه هفته با فيلم آموزشي رايگان

 

12. مشتري را به مبارزه بطلبيد

مثال: من با روش‌هاي قانوني توانستم ماليات خود را به نصف کاهش دهم، شما چطور؟

 

13. طرز فکر مشتري را زير سوال ببريد

البته اين روش هميشه کارساز نيست و بايد با احتياط استفاده شود؛ زيرا مردم معمولا علاقه‌اي به تغيير ديدگاه خود درباره يک محصول ندارند.

 

مثال: مشکل بسياري از کارآفرينان نداشتن سرمايه نيست؛ بلکه نداشتن پشتکار کافي است.

 

14. به خواننده هشدار دهيد

خانم مايا بوردو در پنجمين کنفرانس بازاريابي سخنراني داشتند و در تحقيقاتي که بر تبليغات عدم استفاده از دخانيات انجام داده بودند مشخص شده بود که هشدار تاثير بسيار قوي‌تري نسبت به ترغيب و تشويق دارد؛ ولي اين‌گونه تبليغات معمولا اثرگذاري کوتاه‌مدتي دارند و خيلي زود براي مخاطبان عادي مي‌شوند. مثال: با تبليغات نادرست، پول خود را دور نريزيد.

 

15. واقعيتي حيرت‌آور ذکر کنيد و آن‌ را به سود تبديل کنيد

مثال1: يک عروسک هزار توماني با قيمت هفتاد هزار تومان به‌ فروش رسيد.

 

مثال 2: ميز کارم را مرتب کردم، روزي 45 دقيقه وقت بيشتر داشتم!

 

16. يک سوال چندگزينه‌اي مطرح کنيد

مردم علاقه فراواني به سوالات چندگزينه‌اي و حل مساله، جدول و موارد مشابه دارند؛ بنابراين اگر در عنوان از اين موارد استفاده کنيد معمولا جذابيت تبليغ بيشتر مي‌شود و توجه را به‌ خود جلب مي‌کند.

 

مثال: آيا شما هم در خريد خانه اين اشتباهات را تکرار مي‌کنيد؟

 

 

 

نويسنده: ژان بقوسيان

 

مرجع: modiresabz.com



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 304
برچسب ها : تبلیغ‌ نویسی , تبلیغات خلاقانه,

تاريخ : 27 / 9 / 1401 | 12:19 | نویسنده : ژان بقوسیان |

 

گاهی در تبلیغ‌ نویسی صفحه محصول لازم است به رقیبان بپردازیم؛ مثلا رقیبی کارش خوب نیست و با فریب سعی می‌کند مخاطبان ما را جذب کند. یک مثال ساده بزنیم. برخی از موبایل‌فروش‌ها قیمت موبایلی را 200 هزار تومان کمتر از قیمت واقعی آن اعلام می‌کنند. وقتی درخواست خرید آن موبایل را دارید می‌گویند باید اپلیکیشن‌های لازم را خودمان نصب کنیم، در غیر این‌صورت موبایل را به شما نمی‌فروشیم! برای نصب اپلیکیشن هم 300 هزار تومان دریافت می‌کنند!

افراد زیادی هم در صنعت آموزش وجود دارند که یک محصول آموزشی می‌خرند؛ آن را چند بار مشاهده می‌کنند و بلافاصله محصولی با همان موضوع تولید می‌کنند و تبلیغ می‌کنند تا بفروشند. حالا فرض کنید محصول آموزشی شما را خریداری کرده‌اند و از مطالب آن، یک آموزش ساخته‌اند که کپی مطالب شما است.

سوال این است که چگونه در صفحه محصول خودمان با تبلیغ‌ نویسی حرفه‌ای مخاطبان را متقاعد کنیم کار ما بسیار بهتر و حرفه‌ای تر است و کار رقیبان سوال‌برانگیز است.

 

روش اشتباه تبلیغ‌نویسی: بدگویی از رقیبان

شاید تصمیم بگیریم موضوع را در صفحه محصول توضیح بدهیم و بگوییم برخی از رقیبان موبایل‌فروش ما فریب‌کار هستند و معیارهای اخلاقی را رعایت نمی‌کنند. یا برای برای مثال دوم بگوییم این مدرس جدید بسیار مبتدی و تازه‌کار است و مطالبش را از ما کپی کرده است. این روش‌ها معمولا اوضاع را برای ما بدتر می‌کند. خیلی‌ از مخاطبان فکر خواهند کرد که ما با این افراد مشکل شخصی داریم یا آن‌ها واقعا قوی و مهم شده‌اند که این‌قدر نگران این موضوع هستیم. پس در تبلیغ‌ نویسی حرفه‌ای بهتر است هیچ‌گاه به‌طور مستقیم رقیبان را زیر سوال نبریم.

در ادامه مقاله روشی بسیار حرفه‌ای را توضیح می‌دهیم تا ضعف رقیبان را برملا کنید بدون آن‌که از آن‌ها بدگویی کنید. همچنین به مخاطب نشان بدهید که واقعا به فکرش هستید و نمی‌خواهید در خریدهای خودش متحمل ضرر شود.

 

کاشتن بذر تردید

در تبلیغ‌ نویسی پیشرفته روشی بسیار جالب و حرفه‌ای وجود دارد که نامش «کاشتن بذر تردید» در ذهن مخاطب است. در این روش که یک روش تبلیغات خلاقانه است به‌جای گفتن هر نکته منفی درباره رقیبان، با پرسیدن سوالاتی تامل‌برانگیز مخاطب را به فکر وا می‌داریم تا حقایقی برایش برملا شود که از آن اطلاع ندارد. سپس خودش به این نتیجه می‌رسد که کار رقیبان مشکل دارد و باید به خود شما مراجعه کند.

 

 

مثال اول: آموزش کسب ثروت

فرض کنید شما آموزش کسب ثروت می‌دهید و یکی از رقیبان شما جلوی یک اتومبیل گران چند میلیاردی فیلم تهیه می‌کند تا این ذهنیت را القا کند که خودش ثروتمند است. شما می‌توانید در صفحه محصول خود بنویسید: «آیا تا به حال فکر کرده‌اید که چرا برخی از مدرس‌های کسب ثروت همیشه جلوی ماشین می‌ایستند و داخل اتومبیل نمی‌نشینند تا آموزش بدهند!؟» شما با همین یک جمله بذر تردید را در ذهن مخاطب می‌کارید و مخاطب به چیزی فکر می‌کند که شاید تا به حال به آن توجه نکرده بود.

 

 

مثال دوم: همایش بزرگ بازاریابی اینترنتی

رقیب شما در حال تبلیغ و ثبت‌نام یک همایش بزرگ بازاریابی اینترنتی است و مطالبش را از شما برداشته و می‌خواهد با ‌نام خودش ارائه کند. شما می‌بینید این رقیب گرامی در چند جای شهر بیلبورد اجاره کرده است. شما کافی است در صفحه محصول بازاریابی اینترنتی خود بنویسید: «آیا عجیب نیست افرادی که ادعا می‌کنند به بازاریابی اینترنتی مسلط هستند چرا خودشان برای بازاریابی از بیلبورد استفاده می‌کنند!؟» همین یک جمله کافی است تا بسیاری از مخاطبان متوجه شوند اصل ماجرا چیست. شما در این جمله نه از خودتان تعریف کرده‌اید و نه به رقیب بی‌احترامی کرده‌اید. فقط از موضوعی تعجب کرده‌اید.

 

مثال سوم: فروشنده عطرهای تقلبی

رقیب شما عطرهای تقلبی می‌فروشد و آن را به‌جای عطر اصل ارائه می‌دهد. برای شکست دادن شما، عطرها را با قیمت پایین‌تری ارائه می‌دهد و ادعا می‌کند عطرهایش اصل هستند. شما می‌توانید به شوخی بنویسید: «برخی از همکاران ما آن‌قدر به فکر مردم هستند که عطر 99 دلاری را تهیه می‌کنند و هزینه حمل آن را هم از خارج، خودشان به عهده می‌گیرند و آن عطر را با قیمت 3000.000 تومان می‌فرشند. اگر کارخانه خارجی سازنده از این همکار ما خرید کند کلی سود خواهد کرد!»

 

 

مثال چهارم: موبایل ارزان

رقیب شما موبایل گلکسی نوت را 500.000 تومان ارزان‌تر از بقیه می‌فروشد. روش کارش این است که مداد اوریجینال را خارج می‌کند و یک مداد قلابی جای آن قرار می‌دهد. شما نمی‌توانید وارد رقابت قیمت شوید. کافی است از روش کاشتن بذر تردید در علم تبلیغ‌ نویسی استفاده کنید. فقط بگویید: «برخی از همکاران قیمت موبایل را پایین‌تر از قیمت واقعی می‌فروشند و عجیب است که همیشه مداد اوریجینال همان گوشی را جداگانه دارند و با قیمت 800 هزار تومان می‌فروشند!»

 

 

پس دیدیم که اغلب بهتر است رقیبان را به‌صورت مستقیم زیر سوال نبرید و از آنان بدگویی نگویید. از روش کاشتن بذر تردید استفاده کنید!

 

نویسنده: ژان بقوسیان

منبع: modiresabz.com

 



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 327
برچسب ها : تبلیغ‌ نویسی , تبلیغات خلاقانه,

تاريخ : 26 / 9 / 1401 | 14:51 | نویسنده : ژان بقوسیان |

تبلیغات جذاب

تبلیغاتی طراحی کرده‌اید و اکنون می‌خواهید منتشر کنید. شاید بهتر باشد قبل از این کار به 9 مورد تبلیغ نویسی زیر توجه کنید و تبلیغ خود را جذاب‌تر کنید. هر چه تبلیغات خلاقانه و جذاب‌تری بسازید، احتمال موفقیت آن بیشتر می‌شود.

 

1. آزمایش «خب که چی؟»

وقتی متن تبلیغ خود را نوشتید، آن‌ را بخوانید و ببینید آیا از آزمایش «خب که چی» سربلند بیرون می‌آید؟ اگر بعد از خواندن تبلیغ، فکر کردید که مخاطب هدف با جمله «خب که چی» به آن پاسخ می‌دهد، بازنویسی را آن‌قدر ادامه دهید تا پاسخ مخاطبان چیزی شبیه این باشد: «این دقیقا همان چیزی است که دنبالش بودم. چطور می‌توانم آن را به‌دست آورم؟» وقتی متن تبلیغ را نقد می‌کنید، باید بعد از خواندن هر جمله از خود بپرسید: «خب که چی؟» این تکنیکی است که می‌تواند در تغییر و قوی‌تر کردن متن تبلیغاتی به شما کمک کند.

 

مثلا فرض کنید در متن تبلیغ نوشته‌اید که «ما بزرگ‌ترین توزیع‌کننده ماهی در ایران هستیم». مخاطب می‌تواند از خود بپرسد: خب که چی؟ ولی اگر بنویسید ماهی‌هایی عرضه می‌کنیم که کلسترول ندارد و برای افرادی که مشکل کلسترول دارند مفید است، مشتری شاید بگوید این دقیقا همان چیزی است که می‌خواستم.

 

2. استفاده از محرک‌های کلیدی

 

تبلیغ شما باید شامل یکی از محرک‌های کلیدی تبلیغ باشد که عبارت‌اند از: دوری از ترس و درد، کسب لذت و آسایش. اگر تبلیغ شما یک یا چند مورد از آن‌ها را ندارد، فروش فوق‌العاده‌ای ایجاد نخواهد کرد. شرکت اپل سال‌ها به‌جای تمرکز بر مشخصات فنی گوشی آیفون بر جایگاه و منزلتی تاکید کرده که با داشتن این گوشی کسب می‌‌کنید؛ در واقع در تبلیغات خود به محرک کسب لذت تمرکز کرده است. تبلیغات خود را بازبینی کنید و از خود بپرسید: «محصول یا خدمت من در نهایت با کسب چه لذت و آرامشی می‌شود؟» یا «باعث دوری از چه درد یا ترسی می‌شود». اگر جواب این سوالات را در تبلیغ منعکس کنید، تبلیغ شما بسیار جذاب‌تر شده است.

 

3. توجیه مناسب بودن قیمت

باید نشان دهید که قیمت محصول شما در مقایسه با ارزش حاصل از آن قطره‌ای در دریا است. البته باید کیفیت محصول شما در حدی باشد که ارزش زیادی داشته باشد. محصولی تولید کنید که بتوانید قیمت آن را تا 10 برابر قیمت اصلی افزایش دهید. اگر محصولی تولید کنید که تا این حد ارزنده‌تر از قیمت خود باشد، فروش تعداد زیادی از آن، بسیار ساده‌تر می‌شود.

خیلی‌ها محصولاتی عالی می‌فروشند؛ ولی به‌ دلیل کمبود اطلاعات، از تمام مزایای محصول خود آگاه نیستند و در تبلیغ خود این موضوع را منعکس نمی‌کنند.

 

4. شناخت دقیق مخاطبان

بازار هدف خود و ترس‌ها، نیازها،‌ نگرانی‌ها، باورها، رفتارها و علایق آن‌ها را بشناسید. کریستین بوک می‌گوید: «روش من برای متقاعد کردن گروه هدف، تماس با آن‌ها و دعوت یک یا دو نفر از گروه برای شام و صحبت جدی‌تر است. همچنین با 15 تا 40 نفر از آن‌ها تماس تلفنی می‌گیرم تا نظرات زیادی به‌ دست آورم. به جلسات و نمایشگاه‌هایی می‌روم تا آن‌ها را پیدا کرده و با کلیات شخصیت آن‌ها آشنا شوم. در حالت ایده‌ال، تعدادی از آن‌ها را سال‌ها در زندگی خصوصی‌شان همراهی می‌کنم. به این ترتیب، انگیزه‌های کلیدی واقعی آن‌ها را می‌شناسم.

 

5. نوشتن به زبان خودمانی

 

از سبکی محاوره‌ای و طبیعی استفاده کنید. همان‌طور که می‌گویید، بنویسید. از زبانی استفاده کنید که درک آن ساده و راحت است. به همان زبانی بنویسید که مشتریان‌تان صحبت می‌کنند. از نوشتن متون خشک و رسمی اداری یا استعارات بی‌مورد بپرهیزید. بسیاری از تبلیغات ایرانی شامل جملاتی هستند که از دید مخاطب دوستانه و خودمانی نیستند؛ مثلا: «شرکت … با پیمودن گام‌های ترقی در عرصه صنعت و رسیدن به افق خودکفایی، مفتخر است…». چنین جملاتی از جذابیت تبلیغ می‌کاهد.

 

6. شناسایی فرصت‌ها

 

توجهی دقیق به رویدادها و اتفاقات در اخبار داشته باشید که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. موضوعی مناسب را انتخاب کنید و در برقراری ارتباط مفید با مشتریان فعلی، تبلیغ کردن برای مشتریان جدید و جستجوی شهرت در رسانه‌ها از آن استفاده کنید. موضوعی که بازار هدف درباره آن صحبت می‌کند حتما جذابیت دارد و می‌تواند باعث جذابیت تبلیغ شما شود.

 

7. آغاز تبلیغ با بهترین نقطه‌قوت

 

وقتی نوشته‌های خود و به‌خصوص نوشته‌های دیگران را می‌خوانم، می‌بینم که ارزشمندترین مورد را برای آخر کار گذاشته‌اند. بهتر است آن‌ را به جایگاه اول منتقل کنیم. جذابیت اول تبلیغ بسیار مهم است و باعث می‌شود به ادامه تبلیغ توجه شود.

 

 

8. ایجاد اعتماد بیشتر در خواننده

 

حتما می‌دانید که یکی از کلیدهای قانع کردن مردم، ایجاد اعتماد در آن‌ها است. اگر این کار را به‌ خوبی انجام دهید، حداقل، شانسی برای درگیر کردن و قانع کردن خواننده دارید؛ با این وجود، اگر این کار را به‌ خوبی انجام ندهید، هیچ‌کدام از تکنیک‌های تجملی تبلیغ نویسی شما را نجات نمی‌دهد. با تبلیغاتی واقع‌بینانه و دور از اغراق و بزرگ‌نمایی، اعتماد بیشتری جلب می‌کنید. لازم نیست خودتان و محصولتان را بیش از حد بزرگ کنید. چنین کاری حتی اگر باعث افزایش فروش شود، پس از خرید در خریدار حس یاس و ناامیدی ایجاد می‌شود.

 

9. استفاده از واژه‌های تصویری

تا می‌توانید در تبلیغات خود از واژه‌های تصویری استفاده کنید. «ارائه خدمات IT» به هیچ وجه تصویری نیست. «نصب دوربین مداربسته» تصویری‌تر است. به‌جای اینکه در تبلیغ خود بنویسید محصولتان باکیفیت است، دقیقا و تصویری توضیح دهید منظورتان از کیفیت چیست. هر چه مخاطب با خواندن تبلیغ شما در ذهنش تصاویر بیشتری ببیند، تبلیغ شما جذاب‌تر است.

 

نویسنده: ژان بقوسیان

مرجع: modiresabz.com

 



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 343
برچسب ها : تبلیغ‌ نویسی , تبلیغات خلاقانه,

تاريخ : 27 / 9 / 1401 | 12:29 | نویسنده : ژان بقوسیان |